گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

آیین تجلیلی برای سید جلال‌الدین محمدیان

سید جلال‌الدین محمدیان

به گزارش ستاد برگزاری این مراسم، آیین بزرگداشت سیدجلال‌الدین محمدیان، خواننده مطرح موسیقی ایرانیِ اهل کرمانشاه، شامگاه ٢۵ تیرماه در تالار رودکی برگزار خواهد شد.

این مراسم که با حضور اهالی مطرح موسیقی،‌ پیشکسوتان و جمعی از مسئولان و مدیران فرهنگی کشور برگزار می‌شود، با اجرای تنبورنوازان «راز مهتاب» همراه خواهد بود و این در حالی است که قطعه «مردان خدا» نیز توسط این گروه اجرا خواهد شد. همچنین جلال‌الدین محمدیان نیز اجرایی برای مخاطبان این برنامه خواهد داشت.

موسسه رسانه‌ای «ایما» برگزارکننده این مراسم است که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای تابع همچون بنیاد رودکی، دفتر موسیقی، انجمن موسیقی ایران، موسسه پیشکسوتان هنر و خانه موسیقی به دبیری علیرضا سپهوند و مساعدت علی عزیزی (مدیر شرکت فرهنگی هنری آواز بیستون)، ناشر آثار سیدجلال الدین محمدیان این آیین بزرگداشت را طراحی کرده است.

سیدجلال‌الدین محمدیان متولد ١٣٢۵ درکرمانشاه است و از عنفوان جوانی به تشویق استاد سید امیرالله کاته‌کبودی با گروه تنبورنوازان به همکاری پرداخت. او در سال ۱۳۵۱ فعالیت رسمی و هنری خود را در مرکز فرهنگ و هنر کرمانشاه شروع کرد و در سال ۱۳۵۵ به تهران آمد و برای این که بهتر بتواند گوشه‌ها و ردیف‌های موسیقی اصیل ایران را فرا گیرد به عنوان شاگرد نزد استاد محمدرضا شجریان پذیرفته شد و در نهایت در مکتب صبا افتخار شاگردی وی نصیبش شد.

او از محصر اساتیدی چون سید امرالله شاه‌ابراهیمی، سید خلیل عالی نژاد، کیخسرو پورناظری و علی‌اکبر مرادی نیز بهره برده است.

محمدیان در خدمت استاد علی‌اصغر بهاری با ردیف‌های آواز آشنا شد و سه سال دیگر در کلاس استاد شجریان که در رادیو تدریس می‌کرد، حضور یافت و بطور خصوصی در منزل شادروان استاد محمود کریمی به منظور تکمیل دانش موسیقی به فراگیری پرداخت. سرانجام در سال ۱۳۵۶ با گروه تنبورنوازان همکاری خود را آغاز کرد.

محمدیان در سال ۱۳۵۸ همکاری خود را با مرکز حفظ و اشاعه موسیقی آغاز و قطعه «هوای وطن» را با گروه تنبور «شمس» اجرا کرد. در سال ۱۳۵۸ با گروه تنبورنوازان کنسرتی در تالار وحدت به مدت پنج روز اجرا کرد که آهنگ «باز هوای وطنم آرزوست» از او مورد توجه قرار گرفت.

با اینکه تصنیف «مردان خدا»، خوانندگان زیادی داشته است ولی شهرت این اثر حتی بیشتر از شهرام ناظری متعلق به محمدیان است؛ به گفته طاها افشین، خبر آزادی خرمشهر، مردم جنگ‌زده را با اشک شوق به خیابان‌ها کشانده و سیاوش نورپور که نوازنده تنبور است در میان پایکوبی مردم ایده‌ای به ذهنش می‌رسد و «مردان خدا» را با شعری از فروغی بسطامی می‌سازد و آن را خواننده‌ای به نام علی علئیی اجرا می‌کند، اما از آنجا که سیاوش نورپور از نوازندگان گروه شمس است این کار به این گروه می‌رسد و با اضافه شدن یک بند، تصنیف دوباره اجرا شده و در قالب آلبوم «صدای سخن عشق» به بازار عرضه می‌شود، اما آن یک بند اضافه‌شده سبب می‌شود تا سند آهنگسازی این تصنیف به صورت مشترک به نام سیاوش نورپور و کیخسرو پورناظری بخورد. این تصنیف ماندگار تا به حال توسط چهار خواننده اجرا شده است. علی علئیی، جلال محمدیان، شهرام ناظری و همایون شجریان که البته جز شهرام ناظری، دیگر اجراها در کنسرت بوده است.

در دهه شصت این تصنیف بارها با اجرای تصویری گروه شمس و سیدجلالدین محمدیان از تلویزیون پخش شده و موجب شهرت این تصنیف و خواننده می شود.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است