گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

یهودی منوهین


۲۲ آوریل ۱۹۱۶ در نیوجرسی آمریکا بدنیا آمد و البته همانند اغلب نابغه ها در یک خانوادهء فقیر، گویی خداوند همه چیز را به همه کس نمی دهد. خانواده او از مهاجران روس بودند که در زمان کودکی او به کالیفرنیا مهاجرت می کنند.

یهودا درسهای اولیه ویلن رو از زیگموند آنکر می آموزد و پس از مدتی نزد لوییس پرزینگر به یادگیری ویولن ادامه می دهد بطوری که در هفت سالگی با اجرای سمفونی اسپانیول اثر

ادوارد لالو (edouard lalo) در ارکستر سمفونیک سانفرانسیسکو همه حاضران را مات مبهوت خود می کند. اجرای این کار آغازی بود برای مشهور شدن این ویولنیست بزرگ.

او در سال ۱۹۲۷ در پاریس و در ۱۹۲۹ در برلین دو اجرای فراموش نشدنی از خود بجای گذاشت. در اجرای برلین با نواختن قطعاتی از باخ، بتهوون و برامس غوغا می کند بطوری که

آلبرت انیشتین که در کنسرت حضور داشته او را به آغوش گفته می گوید «اکنون می دانم که حتمآ خدایی در ملکوت وجود دارد.»

با وجود شهرت فراوان انسان با محبت و خیر بود. در سال ۱۹۵۲ به هند آمده، پس از اجرای یک سری کنسرت همه درآمد آنرا را صرف امور خیریه در هندوستان می کند. او در سال

۱۹۶۰ جایزهء صلح نهرو را دریافت می کند.

در سال ۱۹۶۲ یک مدرسه موسیقی را برای بچه های انگلیسی و در سال ۱۹۷۷ آکادمی نوازندگان زهی را در سوییس تاسیس می کند.

یهودا رهبر موقت و دائم خیلی از ارکسترهای بزرگ جهان، مانند ارکستر سمفونیک لندن، ارکستر سمفونیک ورشو، ارکستر فیلارمونیک مجارستان، ارکستر فیلارمونیک برلین، ارکستر فیلارمونیک لندن، ارکستر فیلارمونیک نیویورک و ارکستر مجلسی لندن بوده است.

او در طول زندگی خود چندین جایزه صلح و همچنین نشان شوالیه ای و لقب لرد را از الیزابت دوم دریافت کرد. در ۱۹۹۲ سفیر حسن نیت یونسکو بود و ۲۷ دانشگاه جهان به منوهین

دکترای افتخاری اعطا کردند.

این نابغهء فراموش نشدنی موسیقی در ۱۲ مارس ۱۹۹۹ در برلین به دلیل سکته قلبی از دنیا می رود.

کوفی عنان در مورد یهودی منوهین میگوید:


«منوهین، شهروندی از همه جهان بود، کسی که با فرهنگ و بصیرتش؛ همدردی عمیق تمام انسانها از هر کیش و هر رنگ با خود به همراه داشت.»

منوهین حدود ۵۰ سال پیش برای کنفرانس موسیقی جهان به ایران آمده و در سالن هنرهای زیبا با شنیدن صدای ساز مرحوم استاد اسدالله ملک به وجد می آید.

گفتگوی هارمونیک
گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است